MacBook Refurbished vs. MacBook Second-Hand: Care este mai bun? - refurbished
Blog

MacBook Refurbished vs. MacBook Second-Hand: Care este mai bun?

Primul instinct atunci când cumperi un dispozitiv este să cumperi unul nou. Cu toate acestea, în cazul MacBook-urilor, s-ar putea să constați că prețurile sunt peste bugetul dumneavoastră pentru specificațiile pe care le doriți. În acest caz, puteți explora alte opțiuni precum Macbook-urile folosite sau recondiționate.

 

Cumpărarea unui laptop second-hand, indiferent de termenul folosit pentru a-l descrie, este o idee excelentă, deoarece economisiți bani și totuși obțineți calitate. Înțelegerea diferențelor dintre Mac-urile recondiționate și cele folosite vă permite să faceți o alegere informată atunci când cumpărați un Mac care se potrivește specificațiilor și bugetului dorit.

 

MacBook-urile recondiționate vs. cele folosite: Cum diferă?

 

Un MacBook recondiționat este un Mac pre-deținut care a fost returnat catre noi pentru a fi testat, curățat și reparat de tehnicieni calificați. Puteți găsi aceste Mac-uri în magazinul refurbished certificat de Apple sau la alte magazine terțe certificate precum refurbished, iar acestea de obicei vin cu garanție.

 

Pe de altă parte, oricine poate vinde un Mac folosit - și de obicei acesta nu trece prin același proces de recondiționare. Chiar dacă ar putea fi mult mai ieftin decât un Mac recondiționat, ar putea să nu vină cu garanție. Acest lucru vă expune riscului de a pierde bani dacă apare ceva în neregulă după achiziție.

 

Pentru a înțelege mai bine cum diferă acestea, puteți citi comparația noastră între electronicele refurbished si cele second-hand.

 

Avantajele Macbook-urilor recondiționate

 

Mac-urile recondiționate sunt cea mai bună opțiune pe care o puteți obține, mai ales dacă nu doriți să cheltuiți foarte mulți bani pe un Mac nou. Iată de ce credem că achiziționarea unui Mac recondiționat este o idee bună.

 

  1. Este la fel de bun ca un Mac nou

Mac-ul dvs. recondiționat va arăta nou, curat și clar, fără zgârieturi. Greu veți găsi un indiciu că a fost pre-deținut.

 

Cu toate acestea, dacă căutați experiența de a desface un Mac din cutia sa originală, este posibil să o pierdeți atunci când cumpărați unul recondiționat. MacBook-urile recondiționate sunt ambalate în cutii albe complet noi. 

  1. Puteți obține cele mai noi modele

Aruncați o privire în magazinul Apple Refurbished MacBook și puteți vedea unele dintre cele mai noi modele de Mac care au fost recondiționate și sunt gata pentru revânzare. 

  1. Obțineți o garanție

Fiecare Macbook recondiționat cumpărat are o garanție standard limitată de un an pentru software și hardware. Dacă apare ceva în neregulă cu Mac-ul dvs. recondiționat în primul an după achiziție, vom repara problemele fără costuri suplimentare sau vă va oferi înlocuire gratuită.

  1. Asigurarea calitatii

Fiecare MacBook recondiționat trece prin verificări de calitate prin testare și reparații efectuate de tehnicieni certificați. Sunt îngrijite atât de bine încât un non-specialist nu ar putea identifica diferențele între un Mac recondiționat și unul nou.



Avantajele Macbook-urilor second-hand



Uneori, achiziționarea unui Mac folosit ar putea fi cea mai bună sau singura opțiune pentru tine. Din fericire, optarea pentru Mac-urile folosite are propriile sale avantaje.

  • Puteți obține Mac-uri la prețuri mai mici

 

Cel mai semnificativ avantaj al cumpărării Mac-urilor folosite este obținerea aproape aceleiași valori pentru un preț mult mai mic. Puteți obține unul bun fără probleme majore în funcționare, în funcție de locul de unde achiziționați un Mac folosit. Puteți începe să utilizați Mac-ul folosit după câteva reparații minore, dacă este necesar.

Deoarece Apple a construit Mac-urile să dureze ani întregi cu hardware puternic, acestea tind să-și păstreze valoarea chiar și după ce au fost folosite anterior. Chiar și un model mai vechi pe care Apple nu-l mai susține poate fi încă o alegere excelentă, în funcție de nevoile tale.

Puteți avea un Macbook folosit și să vă bucurați de aceleași caracteristici ca și în cazul unuia nou, la un preț mult mai mic. Dacă bugetul este strâns și aveți nevoie de un Mac eficient, luați în considerare achiziționarea unui Mac folosit.

  • Este singura modalitate de a obține unele Mac-uri mai vechi

 

Modelele Mac mai noi sunt grozave, dar, indiferent de asta, unii oameni își doresc să colecționeze modele mai vechi. Unele dintre aceste modele nu mai sunt produse sau susținute de Apple, astfel că singura modalitate de a obține aceste modele mai vechi este să cumpărați unul folosit.

De asemenea, unii oameni preferă modelele mai vechi de Mac pentru că acestea pot fi upgrade-ate de către utilizatori. Pentru Mac-uri între 2008 și 2011, puteți pur și simplu să faceți upgrade la RAM și la stocare cu un SSD, iar acesta va funcționa la fel de bine ca și un Mac nou.

Dacă aveți nevoie doar de Mac-ul dumneavoastră pentru a deschide aplicații precum Office 365, un model mai vechi de Mac pe care îl puteți upgrade-a pe parcurs este o opțiune excelentă. Aceasta poate fi obținută doar cumpărând un MacBook second-hand.

  • Prietenos cu mediul înconjurător

 

În lumea verde de astăzi, asigurarea că activitățile noastre sunt prietenoase cu mediul înconjurător este o modalitate excelentă de a contribui la mediu. Achiziționarea unui Mac folosit reduce amprenta de carbon lăsată de producerea unuiul nou sau recondiționat. De asemenea, menține Mac-urile vechi departe de gropile de gunoi, minimizând deșeurile electronice; prin urmare, este o alegere ecologică.



Alegeți Mac-ul folosit potrivit



Dacă vreți să fiți în siguranță, atunci cumpărați un MacBook reconditionat. Cel puțin puteți fi sigur de calitatea și starea acestuia, deoarece este certificat și are o anumită acoperire.

Pe de altă parte, dacă căutați cea mai ieftină opțiune, luați în considerare un Mac folosit. În orice caz, Mac-ul pre-deținut pe care îl alegeți va depinde de bugetul, nevoile și specificațiile dumneavoastră.

Precedent
Apple lanseaza MacBook Air M3 cu performante mai ridicate
Următor
Cum folosesti functia Copy | Paste pe Mac